Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı bâtınin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kül kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Montaj: Yangın kapısı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

çatı ciğerlerinde sırça veya metal kasa olan daha yavaş ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten olaylar sonrasında insanoğlu ürkü evet ve bulundukları düzlükı terk etmek lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolay kullanıma mevla olan kapılar sebebiyle insanların ürkü durumu azalır ve güvenli çıkış katkısızlanır.

Veriler kapıların belirli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin topu manevra içinde kaydedildiği sinein sahih hayatta aynı özları vermeyebilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Başka bir şense ise bapların külliyen küşade duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre eğer yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve berrak şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Hassaten bir katlı binalarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birmebzul yerde karşınıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve katımızdakileri emin alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Yangın Merdiveni Kapısı Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Camlı yangın kapıları veya ürkü barlı yangın kapıları özge yangın kapısı türleri arasındadır.

Report this wiki page